Ketterä kohtaa kenraaliharjoituksessa Jokipojat

Ketterä kohtaa torstaina Spa Areenalla harjoitusottelussa Jokipojat. Torstain harjoitusottelu on Ketterälle viimeinen ennen ensi perjantain Mestiksen runkosarjan alkamista.

Ketterän edellinen harjoitusottelu on reilun viikon takaa, jolloin Vuoksen Soturit vierailivat Savonlinnassa SaPKo:n vieraana. Tuossa ottelussa SaPKo oli parempi maalein 4-2. Ketterältä maalinteossa onnistuivat Jesse Juntheikki sekä Ville Tenosalmi. Ketterä johti tuota ottelua kahden erän jälkeen, kunnes viimeisessä erässä SaPKo kiri tasoihin ja ohi erikoistilanteista tehdyillä maaleilla.

-Tasaviisikoin meiltä hyvä peli, erikoistilanteissa vielä tekemistä. Positiivinen fiilis jäi tasaviisikoin pelaamisesta ja pystyttiin hyvin pitämään kenttätasapaino. Tasainen esitys ja peli ei heittelehtinyt niin paljon kuin aikaisemmin. Oikeaan suuntaan ollaan menossa, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa edellistä ottelua.

Ottelu on vierailija Jokipojille niin ikään viimeinen ennen varsinaista kauden alkua. Jokipojat ovat harjoituskaudellaan kohdanneet IPK:n kahdesti, joista molemmista joensuulaiset ovat poistuneet voittajina. Ensimmäinen kamppailu kääntyi Jokipojille 6-3, ja toisessa ottelussa Jokipojat nappasivat niukan 3-2-voiton.

Joensuulaiset kohtasivat harjoitusottelussa myös Ketterälle tutun SKA Nevan. Tuossa ottelussa Jokipojat taipui pietarilaisille maalein 5-3. Suomen Cupin puolella Jokipoikien matka tyssäsi neljännesvälieriin, jossa SaPKo oli vahvempi lukemin 4-2.

Jokipojat pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen torstain Ketterä -ottelua, kun keskiviikkoiltana se isännöi SaPKoa kotiottelussa. Näin ollen Jokipojille tulee kaksi ottelua perättäisinä päivinä.

Viime kaudella runkosarjan kuudenneksi sijoittunut Jokipojat on laadukas joukkue myös tulevalla kaudella.

-Jokipojat on materiaaliltaan sarjan yläpäässä, uskoisin että tulee taistelemaan kotiedusta pudotuspeleihin eli runkosarjan sijoista neljä ja viisi, Lehtonen kommentoi tulevaa vastustajaa.

Ketterän valmennusjohto toivoo huomisesta otteluista samoja asioita kuin aikaisemmista otteluista. Joukkueen tiiveys on avainsana Ketterän pelaamisessa.

-Tiiveyttä painotetaan, että pystytään hyökkäämään ja puolustamaan koko viisikon voimin. Vähän lisää aktiivisuutta hyökkäyspäähän, joka voisi tuottaa meille lisää maalintekopaikkoja, Lehtonen kertoo huomisen ottelun tavoitteista. 

Seuraa heitä torstain ottelussa:

Wiljami Kupiainen, Jokipojat

Nuori puolustaja, joka on tehnyt A-junioreiden Mestiksessä kovia pisteitä puolustajan tontilta. Viime kaudella A-nuorten Mestiksessä 46 ottelua pudotuspelit mukaan lukien, joissa iski huimat 43 tehopistettä. Tällä kaudella kahdessa harjoitusottelussa tehot 2+2. Alkamassa ensimmäinen kausi Mestiksessä miesten tasolla.

Toni Jalovaara, Ketterä

Jalovaaran viime kauden onnennumero taisi olla 36. Mies nimittäin kirjautti 36 runkosarjan otteluun 36 tehopistettä, jonka lisäksi istui jäähypenkillä 36 minuutin verran. Tänä syksynä jatkanut harjoitusotteluissa siintä mihin viime kaudella jäi, nyt kasassa viiteen harjoituspeliin tehot 4+1. Jalovaaralta voi odottaa vahvaa tekemistä myös torstaina. Erityislatauksen Jalovaaralle tuo se, että on Jokipoikien kasvatti.

Ottelu alkaa klo 18.30. Liput otteluun maksavat 5 euroa, alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy. Ketterän kausikortit ovat voimassa.