Ketterä juhlii 60-vuotistaivaltaan

Alkava kausi on Imatran Ketterälle juhlakausi, seura täyttää tänä vuonna 60-vuotta. Vuonna 1957 perustettu seura pääsee viettämään juhlakauttaan Mestis-joukkueena, kun paluu Jääkiekkoliiton korkeimmalle sarjatasolle tapahtuu kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen.

Seuran toiminta jakautuu tänä päivänä kahden eri seuran Ketterä ry:n ja Imatran Ketterä Juniorit ry:n alaisuuteen. Ketterällä on Mestiksessä pelaavan edustusjoukkueen lisäksi joukkue Nuorten Mestiksessä, sekä juniorijoukkueet kaikissa ikäluokissa B-junioreista G-junioreihin ja luistelukoululaisiin. Toiminnassa on mukana noin 200 junioria.

Ketterän juhlavuosi pitää sisällään useita erilaisia tapahtumia, kun Ketterän edustus ja Ketterän Juniorit viettävät 60-vuotisjuhlakautta yhdessä. Juhlaottelu pelataan lokakuussa, kun Savonlinnan Pallo-Kerho saapuu Imatralla lauantaina 28.10.

-Mikä sen hienompaa, kuin pelata juhlaottelu rakasta vastustajaa SaPKoa vastaan. Ketterän ja SaPKon välillä on eri vuosikymmenillä käyty monia hienoja kamppailuja. Näitä keskinäisiä otteluja on odotettu molemmilla paikkakunnilla ja on mahtavaa, että nyt pääsemme jälleen pitkästä aikaa kohtaamaan myös sarjapeleissä. SaPKo ottelun valinta juhlaotteluksi oli meille itsestään selvä asia, kommentoi Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen

Ketterä tulee pelaamaan 28.10. juhlaottelussa retropaidoissa. Paita on kopio seuran ensimmäisestä pelipaidasta vuodelta 1957 ja paidan väri on punainen. Juhlaottelun paidat tulevat myyntiin ottelun jälkeen.

Varsinaista 60-vuotisjuhlaa Ketterä viettää lauantaina 11.11. Imatran Kylpylällä järjestettävässä iltajuhlassa. Ohjelmassa on muun muassa juhlapuheita ja palkitsemisia, juhlaillallinen ja musiikkia. Iltajuhlan illalliskortit tulevat myyntiin myöhemmin.

-60 vuotta on kunnioitettava ikä urheiluseuralle. Saavutusta tulee juhlistaa sen edellyttämällä tavalla, jatkaa Partanen

Ketterän Juniorit järjestävät juhlapäivänä 11.11. nuorille suunnatun tapahtuman kävelykatu Koskenpartaalla. Paikalle on tulossa myös muutamia menestyneitä Ketterä kasvatteja.

Ketterä 60-vuotisjuhlakausi tulee näkymään juhlatapahtumien ja Ketterän edustusjoukkueen ottelutapahtumien ja juniorien eri tapahtumien lisäksi myös seuran verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

-Tuomme kauden aikana seuran historiaa näkyvästi esille myös verkossa. Luvassa on muun muassa juttusarja ”Kuusikymmentä Ketterä hetkeä”, jossa palataan merkittäviin ja mielenkiintoisiin tapahtumiin seuran eri vuosikymmeniltä. Julkaisemme myös seuran historiaa esille tuovia haastatteluja. Juhlakausi on tietyllä tavalla myös seuran historianopetuskausi, kertoo Ketterän toiminnanjohtaja Tomi Sillanvuo