Ketterä jatkaa avausvoiton saalistamista perjantaina

Ketterä pelaa runkosarjan kolmannen ottelunsa perjantaina Spa Areenalla, kun vastaan asettuu Espoo United. 

Ketterä lähtee hakemaan kauden avauspisteitä perjantai-illan kotiottelusta. Kaksi ensimmäistä ottelua on päättynyt kirveleviin tappioihin. Avausottelussa K-Vantaa oli parempi lukemin 2-5, ja keskiviikkona kauden toisessa ottelussa IPK kaatoi Ketterän 3-2. Iisalmelaiset ratkaisivat ottelun vain 45 sekuntia ennen loppua. Ketterältä maalinteossa Iisalmessa onnistuivat Santeri Vuoti sekä Jesse Juntheikki.

Tappiosta huolimatta Ketterä on esiintynyt erittäin pirteästi kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Keskiviikon katkerasta viime hetken tappiostakin tavoitteena oli ottaa hyviä asioita mukaan jatkoa ajatellen.

-Pyrittiin ottamaan tappiosta niitä positiivisia asioita, peli oli meidän osalta hyvä. Koitettiin ottaa myös energiaa ja voimaa siitä tiukasta tappiosta. Pyrittiin olemaan positiivisia ja saamaan virnettä naamalle, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo.

Parannettavaa Ketterältä löytyy edelleen viimeistelystä.

-Maalintekoa pitää terävöittää ehdottomasti. Ollaan tehty maaleja lähinnä erikoistilanteista, mutta sieltä ykkössektorista maalin edestä ei olla päästy juurikaan maaleja tekemään. Sinne tarvitaan lisää röyhkeyttä.

Vuonna 2016 perustettu Espoo United pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa. Ensimmäistä kautta voi pitää pelillisesti ja tuloksellisesti onnistuneena, kun espoolaiset voittivat heti ensimmäisellä kaudella Mestiksen pronssia.

Tällä kaudella Espoo Unitedilla on Ketterän tavoin runkosarjaa takana kaksi ottelua. Espoolaiset voittivat avausottelussa TUTO Hockeyn lukemin 4-3. Toisesta ottelusta tuloksena oli 3-2-tappio LeKille voittolaukauskilpailun jälkeen.

Kahden ottelun jälkeen Espoo Unitedin parhaita pistemiehiä ovat Matias Nisula (1+2) sekä Jani Elgbacka (0+3).

Ennen Mestiksen alkua pelatussa Suomen Cupissa Espoo United eteni aina välieriin saakka, jossa kuitenkin Suomen Cupin voittoon asti edennyt TUTO oli lopulta kovempi.

Huomenna Vuoksen Soturit luistelee jälleen kotiyleisön eteen. Päävalmentaja Lehtonen kertoo, että kotiyleisön tuki on joukkueelle erittäin tärkeä.

-Kyllä se kotiyleisön tuki on kova. Iisalmi sai hyvin energiaa kotiyleisöstä eilen ja me saimme sitä perjantain kotiottelussa. Ehdottomasti mitä enemmän kannustusta niin sitä enemmän saadaan siitä energiaa. Se on meille tärkeä asia ja iso juttu varsinkin tiukilla hetkillä.

Mitkä ovat avaimet huomenna, jotta Espoo on voitettavissa?

-Tiivis joukkuepelaaminen, ja maalineduspelaaminen molemmissa päissä, Lehtonen summaa.

Seuraa heitä perjantain ottelussa:

Mika Norja, Espoo United

Kokenut maalivahti, joka haki uralleen vauhtia Ketterästä kausilla 2006-2009. Tämän jälkeen pelannut Liigaa HIFK:ssä sekä Jukureissa, sekä Mestistä useissa eri seuroissa. Oli myös kaksi kautta Timrå IK:ssa Ruotsissa Allsvenskanissa.

Jere Laine, Ketterä

Oikealta laukova, raamikas ja vahva hyökkääjä saalisti Iisalmessa tehopisteet 0+2. Erittäin vahva kulma- ja laitaväännöissä, pystyy sekoittamaan hyvin vastustajan pakkaa. Pelasi viime kaudella 12 ottelua myös Espoo Unitedissa.