Ketterä palaa tauolta - soturit matkaa keskiviikkona Joensuuhun

Maajoukkuetauko on vietetty ja Ketterän 60-vuotisjuhlat juhlittu, ja nyt on aika palata takaisin sorvin ääreen. Mestis jatkuu Ketterän osalta kolmen ottelun viikolla, joista ensimmäinen pelataan keskiviikkona Joensuussa Jokipoikia vastaan.

Ketterä käytti maajoukkuetauon perusasioiden hiomiseen, sekä antoi pelaajille tauon loppupuolella mahdollisuuden huilata ja ladata akkuja kohti tulevaa rypistystä.

-Tauon aikana kamppailtiin paljon ja kohotettiin peruskuntoa. Halusimme vähän ottaa aivoja pois, tehtiin sellaisia harjoitetta missä saadaan mennä täysillä, mutta missä ei tarvitse miettiä ihan niin paljon. Loppuun pitkä viikonloppuvapaa, ja nyt pitäisi jätkien olla iskussa, jotta jaksaa taas jouluun saakka, päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo tauon ohjelmasta.

Pelillisiä asioita on myös kerrattu ennen keskiviikon ottelua. Lehtonen kertoo, että pääpainona on ollut puolustus- sekä karvauspelaaminen

Tauko tuli Ketterälle sopivaan paikkaan ajoittain todella rankan ja kiireisen syksyn jälkeen. Nyt tauon jälkeen hallilla näkyy entistäkin iloisempia ilmeitä.

-Tunnelma on hyvä, iloinen ja vapautunut joukkueen sisällä. Pitkä syksy takana, joka klaarattiin hyvin. Nyt jätkät sai tähän pienen tauon, ja tuntuu olevan tosi positiivinen meininki.

Ketterä lähtee maajoukkuetauon jälkeiselle viikolle mukavista asetelmista, kun sillä on taskussa kolme perättäistä voittoa. Ketterä voitti edellisissä otteluissa SaPKon kahdesti paikallispeleissä, sekä viimeisimmässä ottelussa se kaatoi kotiyleisön edessä Hermeksen tennislukemin 6-0. Ketterä on viimeaikaisten hyvien otteiden myötä noussut sarjataulukossa sijalle kahdeksan. Pisteitä Vuoksen Sotureilla on kasassa 19.

Ketterällä on toiminut erityisesti hyökkäyspelaaminen. Ketterä on tehnyt mukavasti maaleja, ja sarjan pistepörssin kymmennen parhaan joukosta löytää peräti neljä Ketterän pelaajaa.

Jokipojat on valahtanut sarjataulukossa Ketterän taakse sijalle yhdeksän. Joensuulaisilla on yksi peli vähemmän pelattuna kuin Ketterällä, ja pistesarake näyttää 18 pistettä. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Jokipojat aloittivat kautensa erinomaisesti, kun kuudesta ensimmäisestä ottelusta se onnistui voittamaan peräti viisi. Tuon jälkeen Jokipojat ovat voittaneet ainoastaan kertaalleen IPK:n.

Ketterä ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen Mehtimäen jäähallissa kuukausi takaperin. Tuolloin Ketterä taisteli tiukasti voitosta, mutta Jokipojat oli lopulta vahvempi lukemin 5-3. Ketterä johti ottelua lähes kaksi erää, kunnes lopussa maksoi niin sanotusti oppirahoja, ja Jokipojat korjasi ottelusta voiton.

-Meidän pitää pystyä pelata huomattavasti järkevämmin kuin tuolloin, ei voida sillä juoksemisella paukuttaa koko 60 minuuttia. Jokipojat on tasainen ja fiksu joukkue, ei voida lähteä liikaa ylipelaamaan. Uskon että mahdollisuudet huomenna ovat hyvät, Lehtonen veistelee.

Jokipojat koki maajoukkuetauon aikana kovan kolauksen, kun alkukaudesta loistavasti tolppien välissä torjunut Jonathan Iilahti siirtyi hänen kasvattajaseuransa Sportin vahvuuteen. Iilahti oli alkukaudesta yksi Mestiksen parhaita maalivahteja, ja hänen torjuntaprosentti oli 93.48%. Iilahden tilalle Jokipojat värväsivät Pelicansin ja Peliittojen maalivahdin Joonas Haraldin.

Pelaajanostot keskiviikon Jokipojat -otteluun:

Joonas Larinmaa, Jokipojat

Jokipoikien toiseksi paras pistemies alkukauden otteluissa, kasassa tehot 3+9=12. Larinmaa kuritti edellisessä ottelussa Ketterää todenteolla. Alusti Jokipoikien toisen ja kolmannen maalin, ja laukoi itse neljännen ja viidennen maalin. Kantoi joukkueensa voittoon. Vaarallinen hyökkääjä.

Jesse Juntheikki, Ketterä

Juntheikki saalisti näiden joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kaksi syöttöpistettä. Taitava hyökkääjä on ollut alkukaudesta vahvassa vireessä, 13 otteluun tehopisteet 5+10=15. Enemmänkin pelintekijä, mutta pystyy tekemään myös maaleja.