K-Vantaa vahvempi kauden avausottelussa

Ketterä kärsi 2-5-tappion Kiekko-Vantaalle Mestis kauden avausottelussa Spa Areenalla perjantai-iltana. Spa Areenalle oli kerääntynyt 915 silmäparia seuraamaan Ketterän ensimmäistä Mestis -ottelua. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä sarjanousija Ketterä todellakaan lähtenyt peruuttelemaan, vaan pyrki alusta saakka pelaamaan aktiivisesti. Ketterän harmiksi hyvä startti kariutui viiden minuutin kohdalla, kun Markus Ovaska oli pakotettu rikkomaan K-Vantaan Joona Harjamaa.

Ketterän alivoima toimi hyvin, mutta kotiyleisön harmiksi välittömästi jäähyn päätyttä K-Vantaan Janne Kivilahti pääsi hakkaamaan maalin edestä irtokiekon maaliin. Näin ollen K-Vantaa siirtyi ottelussa 0-1-johtoon.

Ensimmäisessä erässä molemmille joukkueelle siunaantui vielä pari hyvää maalipaikkaa, mutta enempää osumia ei avauserässä nähty.

Toiseen erään kotijoukkue tuli vielä paremmin kuin avauserään, ja sai erän ensimmäisillä minuuteilla useita hyviä maalipaikkoja. Iloa ei tälläkään kertaa kauan kestänyt, kun Ville Tenosalmi otti kaksiminuuttisen kampituksesta.

Ketterän alivoima toimi, mutta alivoiman jälkeen kävi sama virhe kuin avauserässä. Jäähyn päätyttyä K-Vantaan Miro Mäkinen kaivoi kiekon maalin takana, käveli maalin eteen ja pyöräyttää kiekon ohi Myllyniemen. Tilanne vierailijoille 0-2.

Edellisestä osumasta ehtii kulua ainoastaan minuutti ja 20 sekuntia, kun K-Vantaan Juuso Perttilä katkaisi Ketterän hyökkäykseen lähdön ja karkasi läpiajoon. Perttilä vatkasi läpiajosta kiekon maaliin ja taululla lukemat 0-3 vierailijoiden hyväksi.

Ketterä ei tästä hätkähtänyt, vaan pakotti vierailijat jäähylle ottelun puolivälin tienoilla. Kotiyleisön riemuksi Santeri Vuoti napautti ylivoimalla kovalla rannelaukauksella kiekon maaliin ja kavensi lukemiksi 1-3. Maali oli Ketterän Mestis historian ensimmäinen.

Toisen erän aivan viime hetkillä Joona Jääskeläinen huudatti kotiyleisöä, kun mies laukoi siirretyn rangaistuksen aikana kotijoukkueen maalin päähän. Maalin syntyhetkellä toista erää oli jäljellä ainoastaan viisi sekuntia.

Kolmannen erän ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä. Ajassa 48:53 Ketterä otti harmillisen jäähyn väärästä vaihdosta. K-Vantaa ehti pelata tuota ylivoimaa ainoastaan 16 sekuntia, kun Nico Nurmikanta laukoi kiekon viivasta ylänurkkaan, ja vei joukkueensa 2-4-johtoon.

Ketterä sai vielä oman etsikkoaikansa, kun K-Vantaan Miro Mäkinen lähti istumaan rangaistusta. Ketterän harmiksi Santeri Vuotin laukaus ei tolppaa lähemmäs maalia mene. Ketterä haki lopussa kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksena oli ainoastaan K-Vantaan 2-5-maali tyhjään maaliin.

-Iso kiitos kotiyleisölle, oli tunnelmaa hallissa. Alussa meillä näkyi yli-innokkuus, joka on jopa ymmärrettävää. Toiseen erään saatiin järkeä mukaan, eikä höntyilty enää niin pahasti. Kolmannen erän eka kymppi oli hyvä, peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan vaan. Peli-ilmeeseen ja asenteeseen olen tyytyväinen, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen summaa ottelua lehdistötilaisuudessa.

Ketterältä parhaana pelaajana palkittiin tehot 1+1 tehnyt Joona Jääskeläinen, vierailijoiden parhaana 28 torjuntaa kerännyt Jani Kautto. Ottelun parhaana palkittiin Ketterän Rudolfs Maslovskis