Jokipojat parempi Mehtimäellä

Ketterän hyvä ensimmäinen erä ei riittänyt pisteisiin Joensuussa. Kotijoukkue Jokipojat oli toisessa ja kolmannessa erässä vahvempi, ja vei ansaitusti pisteet keskiviikkoillan kamppailussa Mehtimäellä lukemin 5-3 (0-2,3-1,2-0).

Ottelun alku ja koko ensimmäinen erä oli Ketterältä vahva. Illan avausmaalista vastasi ensimmäistä Mestis otteluaan tällä kaudella pelannut puolustaja Joni Kallio. Alkukaudesta Suomi-sarjassa Kotkan Titaaneissa lainassa ollut Kallio viimeisteli viime viikonloppuna titaanipaidassa kaksi maalia ja laukoi maalin nyt myös sarjaporrasta ylempänä. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Joona Jääskeläiselle ja Janne Kettuselle.

Erän toisen Ketterä osuman laukoi Jere Laine, Jesse Juntheikin esityöstä, Toisena syöttäjänä maalissa oli Markus Ovaska. Erätauolle siirryttiin Ketterän johtaessa 0-2.

Toisen erän alussa ajassa 21.47 Joni Suutari kaadettiin ja tilanteessa tuomittiin rangaistuslaukaus. Jokipoikien maalivahti Timo Niemi vei tilanteessa kuitenkin pitemmän korren.

Kotijoukkue pääsi juhlimaan kavennusta, kun Tuukka Rajamäki laukoi ylivoimalla 1-2 kavennuksen ajassa 24.25.

Ketterä siirtyi vielä 1-3 johtoon Rudolfs Maslovskisin uran ensimmäisellä Mestis maalilla, joka hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen. Syöttäjinä maaliin olivat Jesse Juntheikki ja Santeri Vuoti.

Erän loppu oli kuitenkin kotijoukkueen, puolustaja Roni Viirlas iski kiekon kahdesti Ketterä maaliin ja kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 3-3.

Kolmannessa erässä Jokipoikien sankariksi nousi Joonas Lariinmaa, jonka käsialaa olivat sekä 4-3 että 5-3 maalit. Maalit syntyivät minuutin ja 39 sekunnin sisään.

Ottelun lopussa Ketterä pääsi vielä pyörittämään peliä Jokipoikien päädyssä kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, muta Jokipojat kestivät vierailijan rynnistyksen, näin pisteet jäivät Joensuuhun.

Ketterän maalilla kauden ensimmäisen sarjaottelun torjunut Santeri Lipiäinen keräsi 22 torjuntaa. Jokipoikien maalilla Timo Niemi torjui 23 kertaa

-Tavoitteena oli hyvä startti, se saatiin. Olen tyytyväinen siihen, miten tultiin peliin. Oltiin pystytty lataamaan hyvä alku otteluun, ensimmäisen erän jälkeen tekemisen taso putosi, ei oltu riittävän huolellisia, tuli virheitä, miesten merkkaaminen ei toiminut, se maksoi pisteet, Jokipojat oli tänään parempi ja ansaitsi pisteet, totesi päävalmentaja Maso Lehtonen

-Olen tyytyväinen siihen, miten blokattiin kiekkoja, meillä oli sydän mukana. Tämä on meille edelleen oppimista, mutta me opitaan koko ajan. Peli ailahtelee vielä liikaa. Tappelemme edelleen sen kanssa että saisimme ehjän 60 minuuttisen kasaan, prosessi on kesken, jatkoi Lehtonen

Jokipoikien valmentaja Jouni Varis ei ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ottelun alussa, mutta loppu tyydytti joensuulaisluotsia.

-Meillä oli tänään vastassa laadukas joukkue, hyvin valmennettu ja hyvin koottu joukkue. Tiedettiin Ketterän vaarallisuus ja oltiin ensimmäisessä erässä lirissä, totesi Varis

-Toinen ja kolmas erä olivat meiltä tähän asti tämän kauden parhaat erät. Tultiin takaa ja pystyttiin voittamaan tänään. Meilläkin on tavoitteena 60 minuutin ehjä suoritus

Ketterän otteluohjelma jatkuu perjantaina kotiottelulla LeKiä vastaan. Lauantaina joukkue matkustaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi.