Hermes saapuu Ketterän vieraaksi perjantaina

Ketterän kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla, joka on viimeinen ottelu ennen marraskuun maajoukkuetaukoa. Ketterän vieraaksi Spa Areenalle perjantaina luistelee Kokkolan Hermes.

Ketterän edelliset ottelut ovat viime viikonlopulta, jolloin Ketterä ja SaPKo kohtasivat kahdesti revanssiviikonlopun muodossa. Ketterä kairasi molemmista paikallispeleistä voitot, ja otti itselleen viikonlopusta täydet kuusi pistettä. Lauantain ottelu oli samalla Ketterän 60-vuotisjuhlaottelu.

-Perjantaina vähän heikompi peli, mutta pystyttiin silti taistelemaan voitto, joka kertoo meidän sitkeydestä. Lauantaina pelattiin selkeästi parempi peli. Vielä on silti paljon tekemistä, ja peliä pystytään vielä kehittää paljon, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa edellistä viikonloppua.

Edellisviikonlopun kuuden pisteen myötä Ketterä on nyt sarjataulukossa sijalla yhdeksän. Ketterä on tasapisteissä RoKin kanssa, ja IPK on ainoastaan pisteen edellä. Sarjataulukossa on siis tasaista, ja perjantaina tarjolla olisi Ketterälle todella maukkaat pisteet ennen maajoukkuetaukoa.

Ketterän parhaat pistemiehet ovat koko Mestiksen maalipörssin kärkenä ja pistepörssissä neljäntenä oleva Tomi Iso-Mustajärvi (10+6) sekä Santeri Vuoti (5+8).

Viime lauantain jälkeen Ketterä on saanut rauhassa harjoitella, kun tällä viikolla Hermes -ottelu on joukkueelle ainoa. Ketterä pääsee hyökkäämään levänneenä Hermeksen kimppuun.

-Tämä viikko on ollut meille vaihtelua aikaisempiin nähden, kun keskiviikkona ei pelattu. Ollaan päästy hyvin harjoittelemaan. Alkuviikko vedettiin kovaa, ja ollaan rytmitetty viikko hyvin, jotta huomenna ollaan valmiita päättämään tämä viikko Hermes peliin.

Vierasjoukkue Hermes tulee niin ikään tuoreena Imatran vierailulle. Myös Hermes on saanut keskittyä tämän viikon harjoitteluun, kun perjantain ottelu on sille viikon ainoa.

Revanssiviikonloppuna Hermes kohtasi RoKin kahdesti. Ensimmäisen noista otteluista Hermes hävisi kotihallissaan lukemin 1-5, mutta korjasi Rovaniemeltä voiton heti seuraavana päivänä. Hermeksen voitto tuli maalein 4-1.

Alkukaudesta vaikeuksissa ollut Hermes on sarjataulukossa viimeisellä sijalla. Kymmenestä pelatusta ottelusta Hermeksen voittoon on päättynyt kaksi ottelua, ja kahdeksan kertaa vastustaja on ollut parempi. Hermeksen kausi alkoi peräti seitsemän ottelun mittaisella tappioputkella. Edellisestä kolmesta ottelusta se on nyt onnistunut voittamaan kaksi, joten kurssi on mahdollisesti kääntymässä paremmaksi.

-Huomenna on taas kova peli luvassa. Hermes tulee kovalla näytönhalulla, heidän alkukausi ei ole mennyt ihan putkeen, vaikka joukkue on kova. Hermeksellä on varmasti kova raivo, ja he haluavat hakea pisteet täältä. Varmasti tiukka ja todella fyysinen ottelu luvassa, Lehtonen toteaa perjantaista.

Hermeksen parhaat pistemiehet alkukauden otteluissa ovat olleet Samu Markkula (2+4) sekä Mikko Virtanen (2+3).

Ketterän valmennusjohdolla on odotukset huomista ottelua kohti, ja pääpaino on edelleen oman pelaamisen kehittämisessä.

-Odotan että me pystyttäisiin vieläkin enemmän järkevöittää omaa peliä. Meillä on hyvät paikat kun mennään aktiivisesti, mutta keskialuetta pitää vielä tiivistää. Joka pelipäivä koitetaan pelata kauden paras peli, niin silloin me mennään oikeaan suuntaan.

-Viimeistely tulee olemaan huomenna ratkaisevassa roolissa. Toinen ratkaiseva tekijä on, että meidän nelosketju onnistuu voittamaan kaverin nelosketjun, Lehtonen summaa.

Seuraa heitä perjantain ottelussa:

Niko Kuiri, Hermes

19-vuotias Jokipoikien kasvatti, joka on viettänyt kolme edellistä kautta Oulun Kärppien organisaatiossa. Hyviä tehoja edelliskausina A-junioreissa, päässyt pelaamaan myös Liigaa 4 peliä. Avasi maalihanat edellisessä ottelussa, voi nousta isoon rooliin Hermeksen joukkueessa.

Ketterän nelosketju

Ketterän nelosketju on viime aikoina ollut muodossa Onni Toivanen - Toni Jalovaara - Samuli Vuokniemi, ja se on toiminut mallikkaasti. Aktiivinen, liikkuva ja fyysinen ketju, joka onnistuu rikkomaan vastustajan peliä, mutta tekemään myös tulosta. Jalovaaralla kasassa 6 tehopistettä, Vuokniemellä 5 tehopistettä ja Toivanen iski viime viikonloppuna avausosuman SaPKon verkkoon.