Haastattelussa Santeri Vuoti

Santeri Vuoti voitti kaudella 2012-2013 A-junioreiden SM-Liigan HPK:n riveissä. Vuoti on kerännyt vyölleen 97 Liigaottelua pudotuspelit mukaanlukien. Nyt miehen tie on tuonut Imatralle ja Ketterän paitaan. 

Miksi Vuoti siirtyi Liigasta Mestikseen, ja valitsi juuri Ketterän uudeksi seurakseen?

-Ihan ei vielä riittänyt vakituiseen Liigapaikkaan, ja nyt haetaan uutta mahdollisuutta täältä. Pelaaminen on se mikä kehittää. Imatralta oltiin oikeasti kiinnostuneita ja minut haluttiin tänne. Ketterä on perinteikäs seura ja omavarainen Mestis seura, Vuoti kertoo Ketterään siirtymisestä.

Mestiksen kauden alku kolkuttelee jo ovella, mutta käännetään vielä katseet hetkeksi Vuotin viime kauteen. Vuoti teki sopimuksen LeKin kanssa, jossa pelasi alkukauden Mestistä. Liigan siirtorajan kynnyksellä tammikuussa hän siirtyi Ilveksen Liigamiehistöön. Vuoti ja Ilves taisteli lopulta tiensä aina pudotuspeleihin saakka. Edellisestä kaudesta jäi mieleen upeat muistot.

-Viime kevät oli tosi hieno kokemus ja sitä ei kyllä unohda. Nousimme viime hetkillä mukaan taistelemaan paikasta playoffjunassa ja pääsimmekin lopulta säälipleijareihin. Säälipleijareista mentiin jatkoon ratkaisevassa pelissä Porissa jatkoajalla, jossa mökki oli täynnä. Sen jälkeen puolivälierät paikallisvastustaja Tapparaa vastaan. Todella hieno kokemus.

Vuoti on nyt viihtynyt Imatralla seitsemän viikkoa ja on ehtinyt tutustua uuteen kaupunkiin sekä uuteen joukkueeseen. Alku Imatralla on sujunut mukavasti.

-Sopeutuminen on mennyt tosi hyvin ja taas saanut joukkueellisen uusia kavereita. Yhtenäinen porukka ja kivaa on ollut.

Vuoti on tähän mennessä urallaan onnistunut mukavasti tehopisteiden teossa. A-junioreiden SM-Liigassa lähes piste per peli -tahtia ja myös Mestiksessä tahti on ollut hieno. Vuoti tietää mitä häneltä tulevalla kaudella odotetaan, ja mitkä ovat hänen omat tavoitteet.

-Varmasti tulosta odotetaan ja sitä odotan itsekkin. Kokonaisvaltaisesti on myös tavoite pelata, että pystyy hoitaa homman kuin homman. Pitää pystyä ratkoa pelejä, mutta haluan myös olla hyvä puolustuspäässä.

-Omana vahvuutena on luistelu, sekä maalipaikkojen luominen ja tuottaminen. Luistelun kautta tapahtuu se oma pelaaminen. Näen itseni myös monipuolisena pelaajana, pystyn myös pelaamaan hyvin muuallakin kuin hyökkäyspäässä, hän kertoo. 

Vuotin tavoitteena on vielä tulevaisuudessa vakiinnuttaa paikka Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Liigassa. Nyt kuitenkin keskittyminen on ainoastaan alkavassa Mestis kaudessa ja Ketterässä. Runkosarja käynnistyy kahden viikon päästä, ja ennen sitä luvassa on vielä yksi harjoitusottelu. Vuoti tietää, että Ketterällä on hyvät mahdollisuudet pärjätä Mestiksessä.

-Ei meiltä muut varmasti hirveästi odota, joten se on meille hyvä paikka näyttää ja iskeä. Hommia on tehty ja meidän porukassa on paljon potentiaalia. Hyvät ainekset on kasassa.

Millainen ihminen Santeri Vuoti on sitten kaukalon ulkopuolella? Entä mitäpä mies vapaa-ajallaan puuhaa?

-Leppoinen, omasta mielestä ihan hauska sekä puhelias. Vapaa-aika menee jätkien kanssa kahvitellessa sekä pleikkaria pelatessa.