Haastattelussa Joona Jääskeläinen

Joona Jääskeläinen on Imatran Ketterän oma kasvatti, joka on pelannut muun muassa nuorisomaajoukkueissa sekä miesten Liigassa. Viime talvena hän halusi päästä isoon rooliin pelaamaan, ja teki ratkaisun, jota välttämättä moni pelaaja ei tekisi. Hän siirtyi SaiPan Liigajoukkueen ringistä kasvattajaseuraan Ketterään pelaamaan Suomi-sarjaa. 

-Näin paremman mahdollisuuden kehittyä täällä paljon isommassa vastuussa, joka oli isoin syy siirrolle, Jääskeläinen kertoo taustoja viime talven siirtymisestä Ketterään.

Tuo viime talven päätös oli onnistunut. Runkosarja, pudotuspelit sekä Mestis-karsinnat mukaan lukien Jääskeläinen pelasi Ketterässä 16 ottelua, joissa teki tehopisteet 3+14=17. Jääskeläinen sai kaipaamaansa vastuuta ja oli vahvasti auttamassa kasvattajaseuran nousua kohti Mestistä.

-Tarkoitus oli viime keväänä olla mukana auttamassa joukkuetta nousemaan Mestikseen. Lähelle päästiin keväällä ja kesällä lopulta nousu saatiin. Nousu tekee hyvää koko Imatralle ja hyvältä tuo nousu on tuntunut, hän iloitsee.

Viime kevättä ja Mestis-karsintoja muistellessa Jääskeläinen tietää, mistä nousu tuolloin jäi kiikastamaan. Isoista asioista ei ollut kyse.

-Pikkasen valmiimpia kun oltaisi oltu kahdessa ensimmäisessa karsintaottelussa, niin ihan varmasti olisi noustu pelaamalla. Siinä meni pari peliä ennen kuin päästiin Mestistason pelaamiseen kiinni.

Jääskeläisen sopimus päättyi kevääseen, ja kesällä oli pohdinnan paikka miten uraa jatketaan tästä eteenpäin. Ketterän Mestis-paikan myötä Jääskeläinen päätti jäädä kotikaupunkiin ja kasvattajaseuraan.

-Täällä mennään koko ajan eteenpäin, kuten myös itse haluan mennä, hän kertoo päätöksestä jäädä Ketterään.

Jääskeläinen pelasi Mestistä kaudella 2015-2016, kun oli SaiPasta lainalla Hermeksessä. Jääskeläinen siis tietää mitä Mestiksessä pelaaminen vaatii, ja millaiset erot Mestiksen, A-junioreiden Liigan sekä miesten Liigan välillä on.

-Mestiksessä on vahvempia äijiä kuin A-junioreissa, mutta toisaalta tempo vähän laskee kun vertaa miesten Liigaan. Mestis on näiden sarjojen väliltä ja hyvä ponnahduslauta.

Nyt takana on pitkä treenijakso, ja edellisestä sarjapelistä on jo vierähtänyt aikaa. Muun joukkueen tavoin myös Jääskeläinen on odottanut kauden alkua innolla.

-Hyvät ja odottavat fiilikset, muutama kuukausi pelkästään treenattu ja odotettu tätä viikkoa kun pelit Mestiksessä alkaa.

Jääskeläinen on asettanut itselleen tavoitteet tulevalle kaudelle, ja myös tulevaisuuden ajatuksia on hahmoteltu. Niillä ei kuitenkaan ole mikään kiire.

-Tavoite on tällä kaudella pelata isossa roolissa ja sitä kautta onnistua pisteiden teossa. Liiga on tulevaisuuden tavoitteena, mutta sille ei ole asetettu mitään aikarajaa. Pikku hiljaa sitä kohti, Jääskeläinen summaa.