Ketterän hurja takaa-ajo toi voiton Savonlinnassa

Revanssiviikonlopun ensimmäinen kohtaaminen perjantaina Savonlinnassa päättyi lopulta vierailija Ketterän voitonjuhliin, kun joukkue tehokkaan kolmannen erän ansiosta otti täyden pistepotin lukemin 3-4 (0-0,3-1,0-3). Voitto oli samalla Ketterän historian ensimmäinen vierasvoitto Mestiksessä.

SaPKo aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi selvästi avauserää. Peli pyöri sitkeästi Ketterän päädyssä, mutta maalilla torjuntavuorossa ollut Jere Myllyniemi piti Ketterää pystyssä. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä SaPKo siirtyi Kasper Piitulaisen ja Matias Lainion osumilla jo 2-0 johtoon. Ketterän kavennuksesta vastasi Joona Jääskeläinen ylivoimalla Jesse Juntheikin ja Jarno Lippojoen syötöistä.

Erätauolle oltiin jo siirtymässä 2-1 lukemissa, kunnes SaPKon Juha Kiilholma maalasi vai hetki ennen erän loppua, ajassa 39.58.

SaPKon erän loppuun iskemä pukukoppimaali ei kuitenkaan lannistanut Ketterää vaan joukkue tuli kolmanteen erään taistelemaan voitosta. Erän alkupuolella ei tulosta vielä syntynyt, mutta ottelun viimeisen seitsemän minuutin aikana Ketterä iski kolmesti kiekon ohi SaPKon maalivahti Roope Urpolahden.

Ensin Jesse Juntheikki kavensi ajassa 53.02. Jatkoa seurasi kun Onni Toivanen laukoi tasoituksen 3-3, syöttäjänä maalissa olivat Santeri Koponen ja Toni Jalovaara, pelikellon näyttäessä lukemia 55.46. Ottelun voittomaali nähtiin hetkeä myöhemmin ajassa 56.35. Maalintekijänä Jesse Juntheikki illan toisella osumallaan, syöttöpisteet maaliin Jere Laineelle ja Saku Viskarille.

Tehot 2+1 ottelussa keränneen Jesse Juntheikin ohella yksi illan sankareista oli Ketterän maalille paluun tehnyt Jere Myllyniemi, joka urakoi ottelussa 45 torjuntaa.

-Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, tärkeä voitto meille. Kauden ensimmäinen vierasvoitto. Hiki tuli, mutta niin kauan, kun voitetaan ei mitään väliä. Kokonaisuudessaan hyvää pelaamista meiltä tänään. Pieniä asioita on vielä parannettava, kommentoi Myllyniemi ottelun jälkeen

Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen oli luonnollisesti tyytyväinen vierasvoiton jälkeen

-Mielenkiintoinen ottelu. Oltiin pari erää pesukoneessa. SaPKo pelasi erinomaista kiekkoa, johon ei pystytty vastaamaan. Kolmanteen erään saatiin tekemisen tasoa korotettua. Usko oli kova, lopussa vaati pomppuja, mutta tänään pomppi meille. Hyvä maalivahtipeli, Myllyniemi pelasi hyvän ottelun, kommentoi Lehtonen

-Ensimmäinen vierasvoitto meille, iso voitto koko organisaatiolle, jatkoi Lehtonen

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen harmitteli voiton karkaamista käsistä kolmannessa erässä

-Kaksi erää loistavaa lätkää, sitten kolmannessa paskottiin housuun. Itse sössittiin oalla kiekollisella pelaamisella. Ketterä oli tänään parempi, kommentoi Räsänen

Revanssiviikonloppu jatkuu jo heti lauantaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Imatralla. Kyseessä on Ketterän 60v juhlaottelu, ja Spa Areenalle odotetaankin täyttä katsomoa.

Ketterä saa juhlaotteluunsa mukaan myös perjantaina SaiPan paidassa pelanneet hyökkääjänsä, Tomi Iso-Mustajärven ja Santeri Vuotin.