Ketterälle tappio jatkoajalla

Yksi yö kaiken muuttaa voi, eilen Turussa 9-0 selkäsaunan TUTO Hockeylta saanut Ketterä jatkoi härkäviikkoaan sunnuntaina Lempäälässä LeKin vieraana. Viikon neljännen ottelunsa pelannut Ketterä tuli otteluun energisenä taistelemaan voitosta.

Hieno taistelu ei kuitenkaan tuonut täyttä pistepottia, vaan saaliiksi jäi lopulta vain yksi piste. LeKi ratkaisi ottelun jatkoajalla ja vei voiton lukemin 5-4 (0-1,3-2,1-1,1-0).

- Hyvä kasvojen pesu eilisen tappion jälkeen, vähän vaan jäi vajaaksi. Erikoistilanteet hävittiin ja se ratkaisi tänään. Peli olisi voinut päättyä kummin vaan, mutta jos alivoimaprosentti on nolla, ei paljoa ansaitse. LeKi oli selkeästi parempi erikoistilanteissa, kommentoi päävalmentaja Maso Lehtonen ottelun jälkeen

- Meillä on vaikeuksia pelata johtoasemassa, peli menee roiskimiseksi. Pitää olla rohkeampi ja uskaltaa pelata. Tärkeä viikko kuitenkin meille, ollaan taas entistä vahvempi soturilauma, jatkoi Lehtonen

Ottelun ensimmäinen erä mentiin Ketterän komennossa ja joukkue pystyi nopeasti kääntämään hyökkäyksiä ja luomaan painetta LeKin puolustukselle. Paine tuotti lopulta tulosta ajassa 18.56, kun Janne Kettunen viimeisteli ottelun avausmaalin, syöttäjinä olivat Santeri Vuoti ja Samuli Tanhua.

Toisessa erässä erikoistilanteet nousivat isoon rooliin. LeKi maalasi peräti kolmesti ylivoimalla. Joona Ikonen oli asialla kahdesti ja Jimi Jalonen kerran. Ketterän ensimmäisestä  maalista vastasi Jesse Juntheikki ja toisesta, ottelun 3-3 tasoitusmaalista Tomi Iso-Mustajärvi. Syöttöpisteen Iso-Mustajärven maaliin merkkautti puolustaja Santeri Koponen.

Kolmannessa erässä Ketterä siirtyi ensin 3-4 johtoon, ajassa 41.04. Asialla oli jälleen illan toisen maalinsa viimeistellyt kultakypärä Tomi Iso-Mustajärvi, syöttäjinä maaliin Janne Kettunen ja Santeri Vuoti.

LeKin tasoitus nähtiin ajassa 51.03 Ossi Pellisen toimesta. Näin päädyttiin jatkoajalle, jota ehdittiin pelata vain 45 sekuntia. LeKIn Tappara-apu Anton Levtchi ratkaisi sunnuntai.illaan jännitysnäytelmän Lempäälässä jatkoaikamaalillaan.

Ketterän maalilla pelannut Santeri Lipiäinen torjui 28 kertaa, LeKin maalilla Christian Heljanko puolestaan 30 kertaa.

- Vaiherikas peli. Tiesimme, että Ketterällä on kova kuorma, mutta myös sen että he pistävät varmasti kaiken likoon eilisen jälkeen. Hattu päästä, he saivat etenkin ensimmäisessä erässä meidät pinteeseen, kommentoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela

Ketterä pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Iisalmessa Peli-Karhuja vastaan. Perjantaina ja lauantaina on vuorossa back to back tuplaottelut SaPKoa vastaan. Perjantaina pelataan Savonlinnassa, ja heti perään lauantaina Imatralla. Lauantaina 28.10. pelattava ottelu on samalla Ketterän 60-vuotisjuhlaottelu