Ketterälle piste Iisalmesta

Iisalmen Peli-Karhut otti niukan 3-2vl (1-0,1-1,0-1,1-0) voiton Ketterästä keskiviikkona Kankaan montussa pelatussa ottelussa. Varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 2-2 ja kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, jouduttiin voittolaukauskilpailuun, jonka IPK vei lopulta nimiinsä.

Ottelun avausmaali nähtiin reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Ketterän paidastakin tuttu puolustaja Niko Korhonen laukoi viivalta lämärin, jonka Jussi Viitanen ohjasi maaliin. Maali jäi erän ainoaksi ja tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Toisessa erässä IPK siirtyi 2-0 johtoon alivoimalla. Maali oli erikoinen, sillä iisalmelaiset iskivät maalinsa ylivoimahyökkäyksestä kahdella nollaa vastaan, kiekon kimmottua onnekkaasti keskialueelle. Mistä kiekko kimposi, jäi arvoitukseksi. Imatralaisleirissä oltiin vahvasti sitä mieltä, että kiekko olisi käynyt tilanteessa vaihtoaition puolella. Niin tai näin, tilanne päättyi Juuso Nevalaisen laukaukseen maalin ylänurkkaan.

Ketterä avasi maalitilinsä vain minuutti edellisestä, kun joukkueen kultakypärä Tomi Iso-Mustajärvi maalasi Janne Kumpulaisen syötöstä. Toinen erä mentiin vahvasti Ketterän komennossa ja joukkue pystyi luomaan jatkuvasti painetta IPK:n päädyssä sekä pelaamaan useita pitkiä ja näyttäviä hyökkäyksiä. IPK joutui erän loppupuolella ottamaan aikalisän saadakseen Ketterän vahvan hyökkäysvaiheen poikki. Maaleja erässä ei kuitenkaan enää nähty ja kotijohdossa 2-1 lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä Ketterä haki tasoitusta, mutta IPK puolusti hyvin ja esitti erässä myös vahvaa alivoimapelaamista. Tasoitus nähtiin viimein erän puolivälissä, kun nelosketju Onni Toivanen-Toni Jalovaara-Samuli Vuokniemi pelasi vahvasti maalinedustalla. Maalista vastasi Vuokniemi, syöttöpiste tasoitusmaaliin merkittiin Jalovaaralle. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasan 2-2 ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla.

Kun jatkoaikakaan ei tuonut tulosta mentiin voittomaalikilpailuun. Ampujia tarvittiin lopulta kuusi paria ennen kuin ottelun voittaja oli selvillä. IPK:sta onnistuivat Saku Kinnunen ja Tatu Kokkola, joka viimeisteli kaksi maalia. Ketterän onnistujat olivat Santeri Vuoti ja Samuli Tanhua.

Ketterän maalilla ottelussa pelasi Mikkelin Jukurien sopimusvahti Juhana Aho. Torjuntoja Aholle kertyi 24. Toisena maalivahtina Iisalmen reissulla oli Joonas Tiippana, normaalisti torjuntavastuun jakavien Jere Myllyniemen ja Santeri Lipiäisen valmistautuessa jo tuleviin SaPKo otteluihin.

Jukureista mukana ollut hyökkääjä Janne Kumpulainen oli pirteällä pelipäällä ja aiheutti nopeudellaan jatkuvaa päänvaivaa iisalmelaispuolustukselle.

-Soturia koetellaan nyt, tulee tappioita jatkoajalla ja voittolaukauksilla, mutta uskon että tämä vahvistaa meitä, totesi päävalmentaja Maso Lehtonen ottelun jälkeen

-Olen ylpeä meidän pelaajista, tänään nähtiin hyvä jääkiekko-ottelu. Tämä on tulosurheilua, se joukkue voittaa joka tekee enemmän maaleja. IPK puolustaa hyvin keskustaa, hatunnosto heille, jatkoi Lehtonen

IPK:n valmentaja Janne Sinkkonen, oli tyytyväinen kahteen pisteeseen ja kehui vastustajaa

-Onnekkaita saadaan olla. Kohdattiin tänään erinomainen joukkue. Se ihmetyttää, että kaverin energiavireys oli meitä parempi, vaikka heillä on ollut viime aikoina raskasta reissaamista, kommentoi Sinkkonen

-Tyytyväinen pitää olla, että saatiin kaksi pistettä. Oltiin tänään kurittomia ja otettiin pöllöjä jäähyjä, mutta pelattiin hyvää alivoimaa. Isoja pisteitä, opintietä meille, kun vaikeana iltana voitetaan, täytyy olla tyytyväinen, totesi Sinkkonen

Ketterän otteluohjelma jatkuu perjantaina jälleen vierasottelulla Savonlinnassa SaPKoa vastaan. Tulevana viikonloppuna pelataan Mestiksen revanssiviikonloppu, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen jo heti lauantaina Imatralla. Kyseessä on Ketterän 60-vuotisjuhlaottelu, johon vilkkaan ennakkomyynnin perusteella odotetaan täyttä tupaa.

.