Ketterä voitti juhlaottelun SaPKoa vastaan! - Viikonlopusta täydet kuusi pistettä

Ketterä kohtasi revanssiviikonlopun toisessa ottelussa SaPKon toistamiseen tähän viikonloppuun. Spa Areenalla pelattu ottelu oli samalla Ketterän 60-vuotisjuhlaottelu. Ketterä nappasi juhlaottelusta maukkaan voiton lukemin 6-3 (2-0, 2-0, 2-3). Juhlaottelua oli saapunut Spa Areenalle seuraamaan kauden ennätysyleisömäärä, 1110 katsojaa.

Ottelu starttasi tasaisissa merkeissä, ja hieman tunnustelevasti. Ensimmäisen erän alkuun haettiin vielä hieman asetelmia. Ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin kymmenen minuutin pelin kohdalla, kun Joona Jääskeläinen pääsi kokeilemaan takatolpilta maalintekoa. SaPKon maalivahti Joonas Toivonen venytti kuitenkin tilanteeseen upean torjunnan.

Ketterän maalilla eilen todella hyvin pelannut Jere Myllyniemi jatkoi tänään siitä mihin eilen jäi, ja kiekot tarttuivat Myllyniemen hanskaan toistuvasti.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 12:18, kun Santeri Vuoti pääsi maalinedustalta tuikkaamaan kiekon SaPKon verkkoon. Syöttöpisteet avausmaaliin kirjauttivat Joona Jääskeläinen sekä eilen Liigaa SaiPan paidassa pelannut Tomi Iso-Mustajärvi.

Kotijoukkueen toinen maali nähtiin reilut puolitoista minuuttia avausosuman jälkeen, kun uransa toista Mestis-ottelua pelannut Saku Viskari pääsi tälläämään ensimmäisen Mestis-maalinsa. Kiekko talteen ja Ketterä 2-0 johtoon.

Avauserän loppuun SaPKo otti kaksi rangaistusta korkeasta mailasta, kun Ketterän epäonnensoturina Janne Kettunen sai kahdesti mailan naamaan. Tämän myötä Ketterä pääsi aloittamaan toisen erän kahden miehen ylivoimalla.

SaPKo vaihtoi toisen erän alkuun maalinsuulle Roope Urpolahden, mutta tämäkään ei auttanut. Ketterän ylivoima nimittäin toimi tappavan tehokkaasti. Ensin kahden miehen ylivoimalla Janne Kettunen laukoo Ketterän 3-0-johtoon, ja heti perään Tomi Iso-Mustajärvi kuittaa 5vs4 ylivoimalla kotijoukkueen neljännen osuman.

Tasakentällisin SaPKo hallitsi pelivälinettä toisessa erässä, mutta Ketterä pelasi siitä huolimatta hyvin.

SaPKo sai omat maalihanat auki kolmannessa erässä ajassa 46:46, kun Tony Sund laukoi ylivoimalla todella hyvällä laukauksella kiekon aivan yläriman alle, ja muutti lukemat taululla 4-1. Ajassa 52:15 SaPKo pääsi jo kahden maalin päähän, kun Kasper Piitulainen laukoi vierailijoiden 4-2-maalin. Syöttöpisteet osumaan saivat Henri Keskilohko sekä Joona Monto.

Vajaat kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua SaPKon Waltteri Ruuskanen sortuu koukkaamiseen, ja lähtee istumaan kahden minuutin rangaistusta. Ketterän ylivoima tuottaa jälleen tulosta, kun Saku Viskari täräyttää illan toisella osumallaan kotijoukkueen 5-2 johtoon. Maaliin syöttöpisteet saivat tänään tehot 0+2 kirjauttanut nuori puolustaja Mikko Kokkonen, sekä tehopisteet 1+3 tänään nakuttanut Ketterän kultakypärä Tomi Iso-Mustajärvi.

SaPKo tuli vielä kahden maalin päähän Kalle Saramäen maalilla, mutta loppulukemat 6-3 viimeisteli tyhjään maaliin illan toisen osumansa laukonut Ketterän Janne Kettunen.

-Ketterä ratkaisi ylivoimilla pelin, oli tänään parempi ja nälkäisempi. Me ei saatu joukkueesta sitä irti mitä pitäisi. Takaisin sorvin ääreen ja ruvetaan tekemään haalarihommia, kuten kaveri tekee. Ketterä on laadukas joukkue, jota ei todellakaan pidä vähätellä. Onnittelut Ketterälle, oli uhrautuvaisempi joukkue ja halusi tänään voittaa, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen totesi ottelun jälkeen.

-Saimme laadukkaan startin otteluun ja saatiin alussa paikoista maalit. Ne äijät pääsivät iskemään pisteitä keneltä niitä odotetaankin. Kolmanteen erään SaPKo tuli kovaa. Meidän piti olla siihen valmiita, mutta ei täysin oltu. Pelaaminen on taas jo parempaa kuin aikaisemmin, mutta vielä pitää olla kärsivällisempi. Viikonlopun kuusi pistettä lämmittää mieltä todella paljon, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kommentoi ottelua.

-Pisteitä on ollut tarjolla aikaisemminkin, mutta ei ole saatu napattua niitä. Nämä pisteet piristävät kyllä päivittäistä tekemistä, Lehtonen lisää.

Viime otteluissa Ketterässä on pelannut lainalla Jukureista 16-vuotias todella lupaava puolustaja Mikko Kokkonen, sekä 19-vuotias SaiPan puolustaja Santeri Koponen. Ketterän päävalmentaja Lehtonen on ollut tyytyväinen lainapelaajien suorituksiin.

-Kokkonen on näyttänyt, että pystyy pelata miesten pelejä, vaikka ei ole aikaisemmin hirveästi miesten pelejä pelannut. Koposella sama tilanne, molemmat pelaa kuin aikamiehet.

Ketterä jatkaa otteluitaan ensi perjantaina kotiottelulla, kun se saa vieraakseen Hermeksen.