Ketterä vierailee Iisalmessa keskiviikkona

Ketterän härkäviikko on nyt takana päin ja paluu arkeen koittaa kolmen ottelun viikolla. Ensimmäinen otteluista käydään keskiviikkona, kun Vuoksen Soturit matkaavat Iisalmeen. Perjantaina ja lauantaina vastassa on SaPKo revanssiviikonlopun otteluissa. Lauantain kotiottelu SaPKoa vastaan on samalla Ketterän 60v juhlaottelu. 

Ketterälle jäi härkäviikosta takataskuun kaksi pistettä neljästä ottelusta. Pisteet tulivat voittolaukaustappiota Peliittoja vastaan, sekä jatkoaikatappiosta LeKiä vastaan. Näiden lisäksi Ketterä hävisi KeuPa HT:lle sekä TUTO Hockeylle. Tappioista huolimatta raskas viikko oli opettavainen ja pelaamisesta löytyi jälleen myös paljon hyvää.

-Saatiin matkustaa ja viettää aikaa yhdessä, opittiin toisistamme lisää ja kehityimme yhteisönä sekä perheenä, mukavaa oli, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo tiukasta viikosta ja reissupeleistä.

-Pitää olla viisaampia pelin loppuhetkillä, peli on muuten menossa oikeaan suuntaan. Pitää koittaa saada lisää kärsivällisyyttä pelata kiekolla ja pelata rohkeasti, ettei vaan välttele virheitä. Pitää saada lisää rohkeutta kolmansiin eriin, Lehtonen pyörittelee tiukkoja tappioita ja tasaisia pelejä.

Neljän pelin viikko ja kolme perättäistä ottelua on nyt karisteltu jaloista parhaimman mukaan, ja joukkue on valmiina uusiin haasteisiin.

-Hyvin on palauduttu viime viikosta. Eilen palauteltiin jokainen omalla tavallaan, ja tänään aamulla hypättiin taas yhdessä jäälle.

Ketterä on nyt kymmenen pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa sijalla 10, kun pisteitä on kasassa yhdeksän. Viikonlopun aikana Ketterän parhaaksi pistemieheksi nousi Tomi Iso-Mustajärvi, jolla on nyt kasassa tehopisteet 8+3. Kahdeksalla maalilla Iso-Mustajärvi on koko Mestiksen maalipörssin kärkinimi.

Keskiviikon vastustaja IPK on ollut edellisinä vuosina Ketterälle paha vastustaja, ja varsinkin Iisalmi on aina vierasjoukkueelle vaikea paikka. Kaudella 2015-2016 IPK sekä Ketterä pelasivat Suomi-sarjaa, jossa joukkueiden välillä nähtiin kovia vääntöjä. Kausi huipentui näiden joukkueiden kohdatessa finaalissa. Tuolloin IPK oli niukasti vahvempi jatkoajalla, ja nappasi suoran nousun Mestikseen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti Mestis-karsinnoissa. Tuolloinkin IPK oli vahvempi molemmissa otteluissa.

Tällä kaudella Ketterä ja IPK ovat kohdalleet kertaalleen. Tuo tasainen vääntö käytiin Iisalmessa. Ottelu kääntyi lopulta IPK:n voitoksi, kun he tekivät 3-2-voittomaalin ainoastaan 45 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Tuolloin IPK:n sankari oli Jussi Viitanen. Ketterän maaleista vastasivat Jesse Juntheikki sekä Santeri Vuoti.

IPK on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen sarjassa sijalla kahdeksan, ja pisteitä iisalmelaisilla on kasassa 11. Viidestä edellisestä ottelusta IPK on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme. Voitot tulivat KeuPa HT:sta lukemin 7-4 sekä Hermeksestä jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Alkukauden kotiotteluista IPK on hävinnyt vain yhden.

IPK:n parhaita pistemiehiä alkukaudesta ovat olleet Niko Putkonen (3+5) sekä Aleksi Hämäläinen (1+7).

-Kova porukka kotikaukalossa, isokokoinen ja taisteleva joukkue, joka pelaa tiiviisti, Lehtonen kertoo keskiviikon vastustajasta IPK:sta.

Huomisen aseet Iisalmessa on koko kauden Lehtosen peräänkuuluttama tiivis puolustuspeli.

-Puolustuspelaamista pitää pystyä edelleen petraamaan.

Pelaajanostot keskiviikon otteluun:

Niko Putkonen, IPK

IPK:n sisäisen pistepörssin kärjessä. Yhdeksään otteluun tehopisteet 3+5=8. Tekemässä todella kovaa tason nostoa viime kaudesta, jolloin teki kauden aikana 49 otteluun 19 tehopistettä. Tuo rikkoutunee helposti tällä kaudella.

Samuli Tanhua, Ketterä

Jämäkkä puolustaja, joka pelaa illasta toiseen isoimpia minuutteja Ketterän puolustuksessa. On siinä sivussa kerännyt tehopisteet 0+4. Iso palanen Ketterän puolustuspelaamista.