Ketterä kohtaa SaPKon kahdesti revanssiviikonlopun peleissä

Ketterä kohtaa revanssiviikonlopun otteluissa rakkaan vihollisen SaPKon kahdesti. Ensimmäinen paikallisottelu pelataan perjantaina Savonlinnassa, ja lauantaina Imatra Spa Areenalla joukkueet kohtaavat Ketterän 60-vuotisjuhlaottelussa. 

Ketterällä ja SaPKolla on yhteistä historiaa jo vuosikymmenien takaa. Erityisesti 80- ja 90-luvun alkupuolella joukkueet mittelöivät kuumia paikalliskamppailuita I-divisioonassa. Nyt kun Ketterä palasi Mestikseen, saa jääkiekkoväki taas nauttia Ketterän ja SaPKon välisistä paikallisväännöistä.

-Nousun myötä oli itsestään selvää, että haluamme pelata 60-vuotisjuhlaottelun nimenomaan SaPKoa vastaan, jonka kanssa meillä on hieno historia paikallisotteluiden myötä, kertoo Ketterän toiminnanjohtaja Tomi Sillanvuo.

-Hieno tapahtuma tulossa, perinteikäs seura ja perinteikäs ottelupari. 60-vuotta on hieno lukema, toivottavasti saadaan sen kunniaksi halli täyteen lauantaina, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen toivoo.

Revassiviikonloppu ja tuplapelit paikallisvastustajaa vastaan on Lehtosen mieleen.

-Revanssiviikonlopun pelit ovat hyviä, näissä tulee jo vähän kamppailupareja. Mielenkiintoisia pelejä, jotka tuovat lisäarvoa sarjaan.

Ketterä ja SaPKo ovat kohdanneet toisensa edellisen kerran kilpailullisessa sarjapelissä keväällä 2009. Tuolloin joukkueet kohtasivat Mestis-karsinnoissa, kun Ketterä pyrki Suomi-sarjasta ylöspäin ja SaPKo taisteli Mestiksestä putoamista vastaan.

Tämän kauden alla Ketterä ja SaPKo ottivat toisistaan mittaan harjoitusotteluiden merkeissä kahdesti. Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin 6.9 Imatralla, ja tuolloin SaPKo oli parempi lukemin 1-3. Toinen ottelu pelattiin Savonlinnassa viikkoa myöhemmin. Tuolloin SaPKo otti voiton maalein 4-2.

Ketterä on alkukauden 11 ottelusta kerännyt kymmenen pistettä, ja on sarjataulukossa sijalla 10. Ketterä pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona Iisalmessa, jossa se koki jälleen kerran niukkaakin niukemman tappion. Tällä kertaa tappio tuli voittolaukauskilpailun päätteeksi, joten yksi piste tarttui kuitenkin Ketterän mukaan.

Viime kauden Mestis-mestari SaPKo on aloittanut tämänkin kauden tasaisen vahvasti. 11 pelatusta ottelusta SaPKo on kerännyt seitsemän voittoa ja hävinnyt neljästi. Pisteitä savonlinnalaisilla on kasassa 20, joka oikeuttaa sarjassa neljänteen sijaan. Alkukauden vahvimpia pelaajia SaPKon riveissä on ollut Rasmus Hämäläinen, joka on kasannut 11 otteluun tehopisteet 4+8=12.

-Tiiviisti pitää pelata jotta voi voittaa. SaPKo parantanut omaa peliä todella paljon. SaPKon joukkueella on nopeat jalat ja hyvät yksilöt, Lehtonen pohtii vastustajaa.

-Meidän oman pelaamisen täytyy näyttää hyvältä ja yksilöiden pitää olla omalla tasolla. Sitten vasta katsotaan tulosta. Jos joukkue ja yksilöt pelaa tasollaan, silloin ollaan onnistuttu.

Ketterältä puuttuu varmuudella perjantain ottelusta Ketterän paras pistemies sekä Mestiksen maalipörssin kärkinimi Tomi Iso-Mustajärvi sekä Santeri Vuoti. Tämä kaksikko on perjantaina SaiPan Liigajoukkueen mukana.

Seuraa heitä revanssiviikonlopun otteluissa:

Juha Kiilholma, SaPKo

Peräti 754 Liiga-ottelua urallaan SaiPassa, Ässissä ja Tapparassa pelannut hyökkääjä tuli peliajan perässä lainalle SaPKoon. Fyysinen pelaaja, joka on omimmillaan revanssiotteluissa. Löytää varmasti Ketterästä taisteluparin viikonlopuksi, mutta kenet?

Saku Viskari, Ketterä

Vahvan alkukauden Suomi-sarjassa Titaaneissa pelannut Viskari nousee tänään Ketterän kärkiketjuihin. Titaaneissa alkukaudella neljään tehot 1+8. Teki Mestis debyyttinsä tasan viikko sitten kotipelissä, sai heti syöttöpisteen. Oma kasvatti, joka varmasti syttyy paikallisotteluihin ja juhlapeliin.