Ketterä ja Jotex yhteistyössä

Jotex Works Oy on Joutsenossa vuonna 1994 perustettu keskiraskas tilauskonepaja. Jotex toimii alihankkijana useille suomalaisille ja eurooppalaisille metalliteollisuuden yrityksille sekä kokonaisuuksien että osien valmistajana. 

Jotex ja Ketterä ovat tehneet yhteistyötä jo useiden kausien verran. Jotexilla on mainos Spa Areenan jäässä, jolla he toivovat ja saavat näkyvyyttä yhtiölleen.

-Näkyvyys jäähallin jäässä tuo paikallisille ihmisille lisää tietoutta meistä, Jotexin tuotantopäällikkö Tero Pikkusilta kertoo.

Ketterältä ja Jotexilta löytyy yhtäläisyyksiä. Ketterä on viime vuosina pyrkinyt muuttamaan imagoaan ja pyrkinyt kokoajan olemaan ammattimaisempi urheiluseura. Jotex puolestaan pyrkii muuttamaan omaa- sekä metallialan imagoa pois “likaisesta” työstä ja saada alaa erityisesti nuorten keskuudessa mielekkäämmäksi.

-Yritämme saada metallialaa vetovoimaisemmaksi omalla tekemisellämme. Tämä on ala, jossa ammattimiestä arvostetaan. Lean-projektimme tuloksena olemme saaneet hallistamme siistimmän ja lisää järjestelmällisyyttä. Se lisää työympäristön vetovoimaa.

Ketterä ja Jotex ovat myös suunnitelleet vievänsä yhteistyötä pidemmälle. Yhteistyökumppanit ovat keskenään pohtineet, että olisiko Jotexin mahdollista saada jonain päivänä Ketterältä metalli-alasta kiinnostuneita pelaajia töihin. Metallin perustutkinnon kautta ja mahdollisesti oppisopimuskoulutuksen myötä esimerkiksi uraansa lopettaville pelaajille saattaisi löytyä mahdollisuuksia Jotexilla.

- Pelaajat, jotka ovat kiinnostuneet metalli-alasta ja joilla on metallin perustutkinto, voisivat mahdollisesti työllistyä meille, Pikkusilta pohtii.

Metalli-ala on kilpailtu ala, ja ammattimaisista työntekijöistä on pulaa. Jotex uskoo kuitenkin omaan tekemiseen ja tuotantoon sekä tulevaisuuteen.

-Olemme painottaneet, että metallissa on tulevaisuus, yritämme saada tekijöitä sekä saada heidät pidettyä. Jokaisessa hommassa on aina omat vaikeutensa, mutta me uskallamme investoida ja uskomme tulevaan.