Jatkoaikatappio Heinolassa

Ketterän otteluohjelma jatkui lauantaina vierasottelulla Heinolassa, josta saaliksi jäi lopulta yksi piste. Seuran historian ensimmäinen vieraspiste tuli jatkoaikatappioon päättyneessä ottelussa, jossa kotijoukkue Peliitat oli niukasti parempi maalein 4-3ja (1-0,1-3,1-0).

Ottelun ensimmäinen erä kotijoukkueen, ja se veikin erän ansaitusti nimiinsä. Erän ainoasta maalista vastasi puolustaja Alex Lindroos, ajassa 16.12. Maalin syöttäjinä olivat Severi Lahtinen ja Kalle Moisio.

-En tiedä missä oltiin ensimmäinen 20 minuuttia. Fysiikka oli mukana, pää ei, harmitteli päävalmentaja Maso Lehtonen

Ketterä tuli toiseen erään vahvasti, kun Santeri Vuoti viimeisteli 1-1 tasoituksen Jarno Lippojoen ja Jere Laineen syötöistä ajassa 21.51. Vain kolmisen minuuttia myöhemmin, pelikellon näyttäessä aikaa 25.07, Toni Jalovaara laukoi kiekon ohi peliittavahti Sami Väliharjun. Esityön osumaan tekivät Samuli Vuokniemi ja Mikko Kettunen.

Ketterän kolmas maali oli illan erikoisin. Peliittojen vaihtovirheen seurauksena Ketterä pääsi käytännössä kolmella nollaa vastaan hyökkäykseen, joka päättyi Tomi Iso-Mustajärven laukomaan maaliin, syöttäjinä Joona Jääskeläinen ja Samuli Tanhua. Maali syntyi ajassa 29.00.

Peliitat kavensi vielä minuutti ennen erän loppua lukemiksi 2-3. Maali syntyi kahden miehen ylivoimalla ja siitä vastasi Henri Ruotsalainen, syöttäjinä Tatu Vihavainen ja Roope Mäkitalo.

Kolmannessa erässä Peliittojen Ruotsalainen viimeisteli illan toisen osumansa, kun peliä oli pelattu 51.02. Syöttöpisteen merkkauttivat Samuel Salonen ja Tatu Vihavainen. Näin ottelussa mentiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 23 sekuntia, kunnes Pelittojen Severi Lahtinen ratkaisi ottelun kotijoukkueelle, syöttäjinä Samuel Salonen ja Valtteri Lipiäinen. Maali syntyi ylivoimalla.

Ketterän rivit harvenivat ottelun aikana kahdella pelaajalla. Ensin puolustaja Juho Mättö loukkaantui ensimmäisessä erässä. Mättö palasi kuitenkin paikkailun jälkeen takaisin peliin kolmanteen erään. Myös keskushyökkääjäosastolle tuli vajausta, kun Jesse Juntheikki joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisen erän jälkeen.

-Toisessa erässä saatiin järki mukaan ja pelattiin hyvä erä. Kolmannessa erässä loppui bensa, eilinen peli painoi meillä jaloissa. Piste oli ansaittu, 20 minuuttia ok, 40 minuuttia ei , kommentoi Maso Lehtonen ottelun jälkeen

-Peliitat pelaa aktiivista kiekkoa ja omissa ropisee, jos pää ei ole koko ajan mukana, jatkoi Lehtonen

Peliittojen valmentaja Santeri Heiskanen oli tyytyväinen kahteen pisteeseen, mutta toinen erä jäi kaivelemaan

-Pojat oli aika kurittomia toisessa erässä, tuli kiekonmenetyksiä ja Ketterä iski ansaitusti maalit. Iso ja ansaittu voitto. Opin tiellä ovat vielä nämä meidän nuoret taiteilijat. Paikoille päästään, mutta maaleja pitäisi pystyä tekemään, kommentoi Heiskanen

Maso Lehtonen nosti Ketterästä esiin nelosketjun

-Nelonen pörräsi mukavasti, se oli positiivista. Santeri Lipiäisellä maalissa myös ok peli ja Jesperi Viikilä pelasi hyvin, kun hänet nostettiin Juntheikin paikalle ensimmäisen erän jälkeen.

Santeri Heiskanen mainitsi erikseen ottelun jatkoajalla ratkaisseen Severi Lahtisen

-Severi Lahtinen on sellainen pelaaja, jota kannattaa tulla katsastamaan puitkänkin matkan takaa, totesi Heiskanen.

Molemmat valmentajat olivat tyytyväisiä ottelun tuomarilinjaan.

-Linja yleisesti ottaen hyvä, joitakin yksittäisiä jäähyjä jäi viheltämättä, totesi Maso Lehtonen, Santeri Heiskasen kompatessa kollegaa

Ketterän ohjelma jatkuu ensi viikolla peräti neljällä ottelulla. Keskiviikkona joukkue matkustaa Keuruulle KeuPa HT:n vieraaksi ja perjantaina Spa Areenalla nähdään Peliitat. Lauantaina Ketterä pelaa Turussa TUTOa vastaan ja sunnuntaina kohdataan Lempäälässä LeKi.